lagring av kunst og malerier
Lagring av kunst og malerier

Lagring av kunst, bilder og malerier krever spesiell oppmerksomhet for å unngå skade på kunstverkene. Her er noen tips til hvordan man kan lagre kunst og malerier på en trygg og sikker måte:

1. Temperaturkontroll:

Kunstverk bør lagres ved en stabil temperatur og fuktighet for å unngå skader. 

2. Unngå direkte sollys:

Direkte sollys kan skade og falme fargene på maleriene. Unngå derfor å lagre kunstverkene i områder med direkte sollys.

3. Beskyttelse mot støv og smuss:

Støv og smuss kan skade kunstverkene over tid. Bruk en ren og tørr klut til å tørke av kunstverkene med jevne mellomrom.

4. Riktig emballasje:

Kunstverkene bør pakkes inn i en passende emballasje for å beskytte dem mot skader. For eksempel kan man bruke syrefritt papir, bobleplast eller pappesker med polstring.

5. Hengende lagring:

Hvis man ønsker å henge opp kunstverkene, bør man bruke en passende krok eller støtte som tåler vekten av kunstverket. Pass også på at verket ikke kommer i kontakt med veggen.

6. Lagring i en kjølig, mørk plass:

Kunstverk bør lagres i et kjølig, mørkt område med god ventilasjon for å unngå skader forårsaket av fuktighet, lys og varme. Unngå å lagre kunstverkene i fuktige kjellere eller loft, eller i rom med store temperaturvariasjoner som en garasje.

7. Regelmessig inspeksjon:

Inspeksjon av kunstverkene med jevne mellomrom vil bidra til å oppdage eventuelle skader og sette i gang tiltak før skaden blir for stor.

Finn minilageret du trenger for lagring av kunst og malerier

Våre minilager er svært godt egnet for lagring av kunst, og du kan se hvilke størrelser vi har ledig her. Hvis du ikke oppdager den størrelsen du er ute etter, vennligst ta kontakt med oss, og vi finner en løsning for dine behov.

0 Comments