visuell presentasjon av bekk og en motorsykkel som er lagret ute med snø
Riktig lagring av dekk

Slik lagrer du dekkene dine for økt levetid.

Lagring av bildekk er ikke noe de fleste av oss tenker veldig mye på. Vi velger gjerne å lagre dekk i garasjen uten noen særlige vurderinger på, eller tanker om, hva som egentlig er riktig lagring av dekk.

Men det er faktisk noen ting som er viktig å tenke på når man skal lagre sine sommerdekk/vinterdekk,- vi har derfor laget en enkel oversikt over hva man bør tenke på neste gang det er tid for dekkskifte.

Selve skifte av dekk kan du gjøre selv, eller du kan ta med dine dekk til en dekkforhandler. Fordelen med å gjøre dette hos en seriøs forhandler er at de vil sjekke riktig lufttrykk, se over at dekkene og felgene er i orden, samt kalibrere dekkene for deg. Dette vil resultere i mindre bevegelse i bilen. De har også egne maskiner som kan vaske dekkene dine, og vil gjøre det for deg dersom du ber om det.

Viktige ting å huske ved lagring av bildekk:

  1. Vask dekk og felger. Dekkene bør vaskes før lagring.
  2. Det er viktig å skille på dekk med og uten felg. Dekk uten felg skal lagres stående. F.eks i dekkreol, mens dekk med felg skal lagres liggende. Legg dekkene med gummisiden ned og felgsiden opp. Stable så de resterende dekkene opp på dette dekket. Dekk med felg kan også henges opp på vegg.
  3. Unngå fukt. Dekk bør lagres i tørre og godt luftede lokaler,- og må for all del ikke lagres utendørs.
  4. Unngå lys. Unngå sollys og eller elektrisk lys med UV-innhold.
  5. Ha riktig temperatur. Dekk trives best i +-15 grader, og skal helst aldri ha under 0 grader eller over 25 grader.

Har du kun dekk som trenger lagring kan det være en ide å vurdere dekkhotell, men har du flere biler eller mer enn bare dekk som trenger lagring, er våre minilagre svært godt egnet for dekklagring.

Finn ditt minilager her.

0 Comments